Terug naar overzicht

HR++ glas, standaard isolatieglas, triple glas

Dubbele beglazing of dubbel glas wordt ook wel isolatieglas genoemd. Dubbelglas wordt gevormd door minimaal 2 ruiten die aan elkaar verbonden zijn en waarbij de ruimte tussen de ruiten bestaat uit droge lucht.

Wij verkopen o.a standaard isolatieglas, HR+ isolatieglas en HR++ isolatieglas. Isolatieglas en HR (hoog rendement) glas zijn vormen van dubbelglas. Ook dubbelglas met drie ruiten, tripleglas, wordt steeds meer toegepast.

Voordelen van dubbelglas

De voordelen van dubbelglas en/of isolatieglas zijn o.a.

  • Minder warmteverlies.
  • Meer comfort, geen koude zone bij het raam.
  • Condensvorming is minimaal.
  • Goede geluidsisolatie.
  • Inbraak vertragend.
  • Minder stookkosten.

TIP: Dubbelglas kan ook gecombineerd worden met zonwering

HR++ glas

Het Hoge Rendement glas wordt fabrieksmatig aan elkaar verbonden door middel van een kader (aluminium blank of zwart, TPS en Ecotec), waarbij de ruimte tussen de ruiten bestaat uit argongas. De isolatiewaarde is bij deze ruit maximaal 1.0

Standaard isolatieglas

Het standaard isolatie glas wordt door ons zelf geproduceerd, waardoor een vlotte levering gegarandeerd wordt. Ook in dit proces worden de ruiten aan elkaar verbonden door middel van een kader (aluminium blank), waarbij de ruimte tussen de ruiten bestaat uit droge lucht. De isolatiewaarde is bij deze ruit circa 2.6.

Om u te stimuleren voor een hogere u waarde te kiezen, liggen de prijzen van onze eigen productie (standaard isolatieglas) en de HR++ variant, niet zo ver uit elkaar. Dit scheelt slecht een paar tientjes op een vierkante meter (m2). Voor de actuele prijzen kunt u contact met ons opnemen.

Triple glas

Ook dubbelglas met drie ruiten, tripleglas, wordt steeds meer toegepast. Tripleglas heeft een uitermate hoge isolatiewaarde en ook wat betreft het beperken van geluidshinder en inbraakvertraging kunnen wij u triple beglazing aanbevelen. Triple glas wordt net als HR++ glas fabrieksmatig aan elkaar verbonden door middel van verschillende kaders en heeft een isolatie waarde vanaf 0.7. !! Triple glas is voorzien van de een HR coating. Tevens kunt u er voor kiezen om isolerende kozijnen aan te brengen.

Isolerende beglazing zorgt o.a. voor minder warmteverlies (dus minder stookkosten) en meer confort tijdens de koude en warme dagen. De condensvorming is minimaal.

Dubbelglas
We hebben dubbelglas in alle soort en maten

 

HR++ glas, Climaplus Ultra N

SGG CLIMAPLUS ULTRA N, HR++ beglazing met topprestaties op het vlak van thermische isolatie, lichttransmissie en neutraliteit. SGG CLIMAPLUS ULTRA N bestaat uit:

  • een buitenruit in blank floatglas, SGG PLANILUX;
  • een spouw van 15 mm, gevuld met het thermisch isolerend edelgas argon;
  • een binnenruit in blank floatglas aan de spouwzijde voorzien van een metaalcoating, onder vacuüm aangebracht door een kathodisch sputterprocédé, SGG PLANITHERM ULTRA N.

De twee glasbladen zijn geassembleerd door middel van een dubbele afdichtingsvoeg. Optioneel: uitgerust met de thermisch onderbroken afstandshouder SGG SWISSPACER heet het product SGG CLIMAPLUS SWS ULTRA N (optimale isolatiewaarde).

HR-ONE glas, EcoClear®

De ideale energiebesparende 4-seizoenen beglazing.

Onbelemmerd doorzicht en het doorlaten van voldoende daglicht zijn natuurlijk belangrijke functies van de beglazing in de woning. Warmte-isolatie is een vaak onderschatte maar uiterst belangrijke functie. Vaak zijn de ramen de zwakste thermische schakel in de gevel. Bij woningen met enkelglas of gewoon dubbelglas gaat dan ook een aanzienlijke hoeveelheid comfortabele en kostbare warmte verloren via de ramen. Vaak ruim 20%! Optimaal wooncomfort: het hele jaar door. EcoClear is een hoogrendementsbeglazing met een intelligente glascoating en een speciaal geïsoleerde afstandhouder. Hiermee profiteert u van superieure prestaties op het gebied van warmte-isolatie èn zonnewarmtewering.

EcoClear® is de ideale 4 seizoenen beglazing

EcoClear isoleert 6 keer beter dan enkelglas en geeft 3 keer meer warmte isolatie dan bij gewoon dubbelglas. Tijdens koude periodes blijft de binnenwarmte optimaal geïsoleerd en gaat niet door de beglazing verloren. Tegelijkertijd profiteert u volledig van de gratis invallende zonnewarmte.

ecoclear isolatieglas

In zonnige periodes biedt EcoClear een optimale zonnewarmtewering om ongewenste warmte van de zon buiten te houden. Zonder dat de natuurlijke daglichtinval binnenshuis merkbaar vermindert. Deze unieke combinatie van eigenschappen zorgt ervoor dat EcoClear aanzienlijk bijdraagt aan de beperking van uw energiekosten voor verwarmen en koelen.

Flink energiekosten besparen, beter energielabel

Vervang uw bestaande beglazing door EcoClear® . U bespaart dan al snel enkele honderden euro’s per jaar op uw energiekosten. Met EcoClear® is het ook relatief eenvoudig om uw gevel-isolatie te verbeteren en daarmee een beter energielabel voor uw woning te behalen. Waardoor de waarde ervan stijgt!

HR++ glas, ECOTEC  warm-edge afstandhouder. Dubbelglas CLIMAPLUS® en drievoudig glas CLIMATOP® met de warm-edge afstandhouder ECOTEC

Voordelen

De thermisch isolerende prestatie van een raam (Uw) met dubbel- of drievoudig hoogrendementsbeglazing wordt nog verder verbeterd door de toepassing van de ECOTEC warm-edge afstandhouder. Vergeleken met de traditionele aluminium afstandhouder wordt met de ECOTEC een verbetering van de Uw bereikt van 0.1 tot 0.2 W/(m2.K). Hierdoor wordt het warmteverlies aan de glasranden tot een minimum beperkt. Ook leidt dit tot een hogere temperatuur van het glasoppervlak aan de randen en vermindert daarmee de koudestraling vanaf het raam. Daarnaast wordt het risico van condensatie aan de rand van het isolatieglas, ter hoogte van de sponning, aanzienlijk verminderd. Verbeterde thermische isolatie, reduceert de erwarmingskosten, bespaart energie en draagt daarmee tegelijkertijd bij aan de bescherming van het milieu door de reductie van de CO2 uitstoot.

Glasschade?

Tel: 033 - 299 63 63

Projecten

Meer informatie

Gebruik het onderstaande formulier om direct contact met ons op te nemen.

Projecten

Bezig met laden...